Ta sig runt

I Göteborg finns det flera olika sätt att ta sig runt på. Vill du verkligen se allt det härliga som staden har att erbjuda så rekommenderar vi dig att gå. Då kan du ta god tid på dig att se stadens skönhet och vackra byggnader samtidigt som du tar dig fram. Och vill du inte gå så kan du alltid ta dig fram med hjälp av cykel. Då får du också tid att se dig runt och upptäcka samtidigt som du förflyttar dig i staden.

Utöver att gå och att cykla så kan du givetvis ta dig fram på flera olika andra vis. Du kan exempelvis välja att ta dig fram med stadens busstrafik eller med hjälp av spårvagn. hotell i centrala GöteborgSpårvagnarna har funnits i Göteborg under en väldigt lång tid och drogs från början med hjälp av häst och vagn. För att åka på spårvagnarna så behöver du antingen biljett eller ett kort. Kort är det bästa alternativet om du vistas i staden under en längre period eftersom att det oftast blir billigare.

Kom ihåg att inga kontanter hanteras på varken buss eller spårvagn och du kan därför inte ta dig fram med hjälp av dem utan måste alltid ha antingen ett kort eller en biljett med dig för att kunna ta dig runt.

Har du egen bil så går det alldeles utmärkt att ta dig fram med den. Överallt i staden finns där parkeringar så det ska inte vara några problem. Och har du inte någon egen bil så kan du alltid välja att hyra en för dagen eller en längre period eller så kan du ta dig runt i staden med hjälp av taxi.

Åker du taxi så dividerar ni själva om priset eller så går ni efter taxametern vilket många väljer då det ofta blir enklast.