Besök Borås

Besök BoråsBorås är staden i Västra Götaland som troligen är främst känd för sina knallar, textil, handel och Pinocchio. Dock är Borås mycket mer än bara så. Denna stad har ett rikt utbud på en mängd sevärdheter så väl som aktiviteter att ägna sig åt. Ska du stanna ett par dagar så ska du se till att boka hotell i Borås. Det finns flera bra boenden att välja på i denna stad. Så boka in en resa till Borås och upplev lite annorlunda saker.

Att göra i Borås

Shopping är något du kan göra året om i Borås. Ett helt område döpt till Knalleland finns strax utanför Borås stadskärna. I Knalleland ligger det mängder av butiker samlade. Även staden i sig bjuder på en hel del shopping. När du vill ta en paus kan du sätta dig på ett av stadens alla caféer eller någon av alla restauranger.

Borås Djurpark är en annan attraktion som du kan besöka. Djurparken grundades 1962 av Sigvard Berggren tillsammans med Borås Kommun och består idag av 40 hektar med vildmark, djuranläggningar, vägar att promenera på, lekplatser, restauranger, caféer och vilda djur! Här kan hela familjen roa sig i flera timmar.

Åker du sommartid till Borås, se till att pricka in en torsdag. Borås har nämligen något som kallas för sommartorsdagar och det innebär att sju torsdagar per sommar uppträder flera olika artister. Det är dessutom ett nytt dansband per torsdag i den närliggande parken.

Borås är känt för textil i alla former. Här finns bland annat textilhögskolan och Textile Fashion Center. Upplev textilens historia genom ett besök här. Borås är även känd för textil i andra former då detta länge varit basen för flera postorderföretag.

Navet är ett annat populärt besöksmål och det passar både unga och gamla. Här är det teknik, fysik och kemi, blandat med experiment och utställningar.

Vill ni uppleva lite fart och fläkt så har Borås en Gocartbana så väl som lasergame. Det finns även en äventyrsbana vid namn Upzone. Här kan du uppleva fysiska utmaningar genom olika hinderbanor.

Boka en weekend i Borås

För att se och uppleva hela Borås stads utbud så är det bra att boka in dig minst ett par dagar i denna stad. Utöver deras utbud av hotell finns det även än camping i närheten av Borås Djurpark. Oavsett vilket boende du väljer i Borås så bor du bra.