Sevärdheter

När det gäller sevärdheter så är Göteborg en stad som har mycket att bjuda på. Framförallt när det gäller familjen. I Göteborg finns nämligen den berömda nöjesparken Liseberg som varje år besöks av otroligt många skolklasser, familjer och andra som söker en trevlig stund i sommarvärmen. Och vill man inte vara hela dagen på Liseberg så finns Universeum alldeles bredvid som bjuder på väldigt många lärorika upplevelser. Här kan du vara med och genomföra olika experiment eller ta en tur inne i djungeln där du har små apor och fåglar runt omkring dig i en härlig exotisk miljö.

Utöver sådana roliga saker så har Göteborg mycket annat att bjuda på när det gäller sevärdheter. Ta en tur på vattnet med paddan och ta del a rolig information om staden samtidigt som du ser den ur ett helt annat perspektiv än vad du gjort förut. Eller så kan du hålla dig på land men fortfarande nära vattnet och ta dig en titt på Sjömanstornet och den sörjande frun som tittar ut till havs efter sin man.

Göteborgs Operansevärdhet i Göteborg är även den en populär sevärdhet som många väljer att titta på och besöka. När du vandrar längs med hamnen så kan du se den fantastiska skeppsliknande byggnaden vid kajen. En vacker byggnad som stod klar 1994 och som är ritad av Jan Izikoviz. Den stora salongen i Operan är byggd som en klassisk hovteater och rymmer lite över 1300 gäster. Operan har även en mindre salong i byggnaden som rymmer aningen mindre än 300 gäster. Och när du ändå är på Operan kan du passa på att kika på den 8 meter höga skulpturen som står precis utanför. Hela skulpturen är i granit och det är den norska konstnären Bård Breivik som har designat detta verk som skådats av många förbipasserande Operagäster.